Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияЛидерът на БСП Корнелия Нинова разкри официално за

...
Редактор: e-mail: Кадър: Нова телевизияЛидерът на БСП Корнелия Нинова разкри официално за
Коментари Харесай

Нинова: Правим широка коалиция с АБВ, Д21 и Нормална държава. Манолова отказа. Първанов и Петков няма да са в листите

Редактор: 

e-mail: 

Кадър: Нова телевизия

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разкри публично за готвената необятна лява коалиция.

" България има потребност от лява политика и отваряне на ветрилото ляво център.Много години левицата се роеше и животът сподели, че дребните партии, откъснали се от Българска социалистическа партия не всеки път влизат в Народното събрание. Затова потърсихме разговор. Националният съвет ме упълномощи да стартира разговор с други политически партии. Водим ги от най-малко 2-3 седмици. Не сме ги огласявали, тъй като искахме да има някакъв резултат, с който да се надигнем пред вас и обществото ", сподели тя на конференция, която тече сега.

" Във висока степен сме подготвени с някои партии и от на следващия ден започваме да подписваме съглашения. До 26 май, когато е регистрацията, диалозите ще продължат. В най-висока степен на подготвеност сме с АБВ, Движение 21 и Нормална България на Георги Кадиев. Инициативата за диалозите поех аз. Ще се явим във формата Българска социалистическа партия за България, ще се записваме с това име в ЦИК на 26-ти. Сегашният формат на Коалиция Българска социалистическа партия за България се резервира, т.е. досегашните ни сътрудници остават такива. Към формата ще сключваме съглашения за поддръжка и правене на общи политики с партиите, с които сме подготвени и с тези, с които преговаряме още. Това отваря порти към едно бъдещо ляво ръководство. Утре подписваме с АБВ, след това с партията на Кадиев, а имаме още един диалог с Движение 21. Представителите на тези партии ще намерят места в нашите листи. Румен Петков и Георги Първанов няма да са в листите, те самите не желаят това. не сме разговаряли с Жан Виденов ", разкри тя.

" С Мая Манолова опитахме няколко пъти, само че не бе призната нашата подадена ръка. От  партията " Изправи се! Мутри вън! " бяхме избрани като статукво, като партия,  с която не желаят да беседват ", изясни още тя.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР